Politică

Ludovic Orban, despre votul de învestire al noului Guvern: Pe lângă cei 225 de parlamentari, sunt încă 11 care mi-au confirmat că vor fi prezenţi la vot

Ludovic Orban, despre votul de învestire al noului...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

01.11.2019, 14:43 152

Ludovic Orban a declarat că, la votul pentru învestirea Guvernului, pe lângă cei 225 de parlamentari din grupurile care au anunţat că susţin noul Executiv, a discutat cu alţi 11 aleşi care i-au spus că vor fi prezenţi în plenul reunit de luni.

„În momentul de faţă, pe lângă cei 225 de parlamentari care sunt în grupurile care susţin învestirea Guvernului, cu care am semnat acorduri sau am stabilit înţelegeri, pe lângă cei 225 de parlamentari, sunt încă 11 parlamentari cu care am, discutat personal şi mi-au confirmat într-un procent destul de mare faptul că vor fi prezenţi la votul de învestire a Guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, vineri la sediul PNL din Modrogan, întrebat cum comentează faptul că senatorul UDMR Attila Lazslo a spus că nu va fi cvorum în plenul de luni.

Liderul PNL a mai precizat că toată lumea pricepe că este absolut necesar ca România să aibă un Guvern legitim, votat de Parlament.

„De altfel, cred că toată lumea înţelege că există o necesitate absolută ca România să aibă un Guvern legitim pentru că sunt foarte multe situaţii explozive, situaţii care reclamă intervenţii urgente, care nu pot fi realizate decât de către un Guvern care este învestit de Parlament şi care este în deplină capacitate de exerciţiu a prerogativelor guvernamentale”, a conchis Orban.

Senatorul UDMR Attila Laszlo a afirmat, miercuri seară, că Guvernul Orban nu va putea fi învestit luni, deoarece nu va exista cvorum. El a adăugat că votul de încredere din Parlament va fi amânat până după alegerile prezidenţiale.

Pentru ca Guvernul Orban să primească votul de încredere în Legislativ sunt necesare 233 de voturi „pentru”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO