Politică

Ludovic Orban despre Dacian Cioloş: A fost greşeala noastră că l-am desemnat candidat fără să fie membru PNL

Ludovic Orban despre Dacian Cioloş: A fost greşeala...

Autor: Cătălin Legănel

15.03.2017, 19:49 171

Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Constanţa, că la alegerile parlamentare contează şi imaginea naţională a partidului, iar imaginea naţională nu a fost de natură să asigure PNL-ului un suport pentru campania desfăşurată la nivel judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu am avut candidat de prim-ministru din Partidul Naţional Liberal, nu am avut program de guvernare, nu am avut mesaje concrete către diferitele grupuri sociale, nu am avut leadership, nu am avut o concepţie generală, de fapt o strategie de ţintire a lucrurilor care împărtăşesc valorile dreptei şi acest lucru s-a văzut. Toate aceste lucruri trebuie îndreptate, trebuie schimbate în bine”, a spus Orban.

El nu consideră că, deşi fostul premier, Dacian Cioloş, "îşi datorează aproape toate funcţiile pe care le-a deţinut susţinerii politice a liberalilor", ar fi trădat în vreun fel partidul, dar a fost greşeala liberalilor că acesta a fost desemnat candidat la funcţie de prim-ministru fără să fie membru PNL.

"A fost greşeala noastră că l-am desemnat candidat la funcţia de prim-ministru fără să fie membru PNL, nu a fost greşeala lui. (…) Dacian Cioloş îşi datorează aproape toate funcţiile pe care le-a deţinut, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european, susţinerii politice a Partidului Naţional Liberal. Poziţia de secretar de stat, de ministru al Agriculturii, de comisar european pe Agricultură, funcţia de prim-ministru, candidatura din nou la prim-ministru, toate le datorează Partidului Naţional Liberal. PNL nu cred că-i datorează lui Dacian Cioloş nimic. Cu toate astea vă spun că dacă Dacian Cioloş ar vrea să se înscrie în Partidul Naţional Liberal, ceea ce după declaraţiile domniei sale din ultima vreme cred că devine din ce în ce mai puţin posibil, dacă ar dori să se înscrie ar fi binevenit”, a afirmat Orban.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a precizat că este dispus să-şi asume responsabilitatea de a conduce Partidului Naţional Liberal pentru renaşterea acestuia şi recâştigarea încrederii cetăţenilor.

"Renaşterea înseamnă o recâştigare a încrederii cetăţenilor români, în special a acelor cetăţeni români care împărtăşesc valorile de dreapta liberal conservatoare, naţionale pe care le promovează Partidul Naţional Liberal. (…) În mare parte nu i-am reprezentat pe mulţi, mediul de afaceri, de multe ori şi dintr-un joc pe care l-au făcut cei de la guvernare şi noi nu am dat răspunsul adecvat. Aduceţi-vă aminte cu taxele şi impozitele, că ajunsese în campanie să se spună că PSD vrea reducerea taxelor şi impozitelor şi PNL nu. Ceea ce nu-i admisibil pentru un partid liberal. Un partid liberal evident este susţinătorul oricărui om care are iniţiativă economică, a mediului de afaceri, întotdeauna susţine reducerea taxelor şi impozitelor, reducerea formalităţilor birocratice, reducerea dimensiunilor aparatului administrativ, reducerea procedurilor necesare pentru realizarea, înfiinţarea unei firme, sau pentru realizarea unei afaceri într-un domeniu sau altul”, a conchis Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO