Politică

Lovitură de teatru: Viorica Dăncilă avertizează că cei care vor vota la moţiunea de cenzură riscă excluderea din PSD

Lovitură de teatru: Viorica Dăncilă avertizează că...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

13.06.2019, 15:38 2169

Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a declarat, că le-a transmis colegilor în CEx, parlamentarii social-democraţii care vor vota la moţiunea de cenzură riscă excluderea din partid.

„Am spus acest lucru şi recunosc că l-am spus, dar excluderea nu o face preşedintele partidului. Riscă să fie excluşi de organizaţiile din care fac parte, pentru că eu am convingerea că fiecare primar din judeţul respectiv are proiectul cu care a venit în faţa cetăţenilor, cu care a candidat. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de programul de guvernare. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de deciziile care se vor lua în Guvernul României”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx, întrebată dacă le-a transmis colegilor că riscă excluderea din PSD dacă votează moţiunea.

„Sunt convinsă că cei care i-au votat, care i-au susţinut, nu i-au susţinut pentru a se poziţiona împotriva propriului Guvern sau a proiectelor la nivel de comunitate sau de judeţ. Se pot confrunta cu această situaţie. Am spus şi reafirm acest lucru că fiecare trebuie să îşi asume modul în care votează la moţiune în faţa electoratului care l-a susţinut, în faţa organizaţiei care l-a susţinut la nivel judeţean”, a completat liderul interimar al PSD.

Aceasta a precizat că PSD va asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, însă nu va vota, decizia fiind luată de grupuril parlamentare ale PSD.

Moţiunea de cenzură a fost citită în plenul reunit mercuri, urmând ca dezbaterea şi votul să aibă loc marţea viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO