Politică

Liviu Dragnea „susţine în totalitate” temele propuse de Klaus Iohannis pentru referendum: "Dacă ajung la buletinul de vot al referendumului, o să pun ştampila”

Liviu Dragnea „susţine în totalitate” temele...

Autor: Alexandru Costea

05.04.2019, 16:20 621

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că dacă va ajunge la referendumul propus de preşedintele Klaus Iohannis pe justiţie în data de alegerilor europarlamentare, pe 26 mai, el va pune ştampila pe buletinul de vot, precizând însă că "s-ar putea să fie o mare harababură în secţiile de vot".

"În legătură cu temele, le susţin în totalitate fără niciun fel de probleme. Mi se par teme foarte bune. O să aibă o problemă din câte am înţeles cu cei de la PNL şi USR pentru că, când au zis ei că o să vină la guvernare cu nişte ordonanţe să modifice toată legislaţia pe justiţie. Aici nu înţeleg eu asta. Dacă ei susţin asta, vin să dea OUG şi Codurile penale?", a declarat liderul social-democrat la Călăraşi.

El a mai susţinut că dacă va ajunge la buletinul de vot pentru referendumul de pe 26 mai, va pune ştampila. De asemenea, Dragnea a afirmat că s-ar putea să fie "o mare harababură" în secţiile de vot.

"Dacă ajung la buletinul de vot al referendumului, o să pun ştampila. S-ar putea să fie o mare harababură în secţiile de vot. Deja ştiu că sunt discuţii pe la Autoritatea Electorală Permananentă. Sper să se pună de acord acolo ca procesul electoral în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare să nu fie tulburate. Să fie în aceeaşi secţie. Aşa scrie în lege. S-au produs tulburări şi în 2009 cu buletinele de vot. Trebuie să pună foarte bine la punct şi Ministerul de Interne şi AEP. Sunt două tipuri de liste. Nişte liste pe care le face o autoritate, alte liste permannente pe care trebuie să le facă primarii. Au apărut tot felul de discuţii şi eu sper ca toate instituţiile să se organizeze bine pentru ca oamenii să aibă posibilitatea neîngrădită să-şi aleagă europarlamentarii. Este cel mai important lucru", a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că el nu-şi permite să recomande cuiva să nu se prezinte la referendum.

"Le transmit colegilor mei, susţinătorilor noştri, următoarele lucruri, că noi nu suntem de acord să se taie salariul minim, aşa cum au zis cei de la PNL şi USR. Nu suntem de acord să se îngheţe pensiile şi salariile, aşa cum au intenţie cei de la PNL şi USR, nu suntem de acord să se îngheţe PNDL şi vom susţine în continuare programele noastre de guvernare pentru ca românii s-o ducă mai bine. Asta o să le recomand eu. Are legătură, pentru că România nu înseamnă numai prostiile lui Iohannis. Are legătură cu faptul că vrem să fim patrioţi în Europa, că europarlamentarii noştri trebuie să meargă acolo şi echipa PSD va susţine să vină mai mulţi bani europeni în România, va susţine până la urmă să apară o legislaţie clară şi fără echivoc în ceea ce priveşte calitatea dublă a produselor care se vând în Europa. Asta le cer colegilor şi susţinătorilor noştri. În rest, Iohannis să rămână cu referendumul", a mai declarat Liviu Dragnea, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor prezenţi la Călăraşi.

Întrebat dacă referendumul organizat pe 26 mai va influenţa prezenţa la urne la alegerile europarlamentare acesta a răspuns: "Habar n-am. Cu cât vin mai mulţi, cu atât mai bine".

Reacţia preşedintelui PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că intenţionează să consulte poporul ci privire la două probleme de interes naţional - interzicerea aministiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării OUG în domeniul organizării judiciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO