Politică

Liviu Dragnea: Protocolul încheiat de PSD cu ALDE va fi de reprezentare proporţională în guvern

Liviu Dragnea: Protocolul încheiat de PSD cu ALDE va fi...

Autor: Liviu Dadacus

19.12.2016, 15:34 152

"Vorbim doar despre o reprezentare poporţională în structurile guvernamentale şi de colaborare parlamentară", a precizat Dragnea, întrebat ce conţine protocolul pe care PSD îl va semna cu ALDE.

El a arătat că va discuta cu co-preşedinţii ALDE despre acest protocol, care va fi semnat chiar în cursul zilei de luni.

Întrebat dacă reprezentarea proporţională înseamnă ca ALDE să preia trei ministere, Dragnea a arătat că nu merge la negocieri cu calculatorul şi grila.

"Eu nu merg cu calculatorul în mână şi cu o grilă. O să discutăm când va fi cazul în primul rând despre oameni şi despre o reprezentare care să ne dea siguranţa că Guvernul va duce la îndeplinire ceea ce s-a prevăzut în programul de guvernare. Eu nu sunt un om zgârcit", a spus Dragnea.

Întrebat dacă PSD şi ALDE vor merge împreună la consultările de la Cotroceni, Dragnea a spus că a decis, împreună cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ceea ce vor face, dar vor anunţa împreună.

"Noi respectăm programul (dat de la Cotroceni, n.r.), o să facem o propunere împreună cu domnul Tăriceanu, sperăm să fie acceptată", a spus Dragnea.

Întrebat dacă PSD va da ALDE ministerul Justiţiei, Dragnea a răspuns: "Cred că nu".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO