Politică

Liviu Dragnea: Nu am cerut demisia nimănui, dar nici nu putem continua ca până acum

Liviu Dragnea: Nu am cerut demisia nimănui, dar nici nu...

Autor: Liviu Dadacus

14.06.2017, 16:41 10567

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, miercuri, că el nu a cerut demisia nimănui, nici premierului Sorin Grindeanu, nici vreunui ministru, el arătând, pe de altă parte, că nici nu se mai poate continua ca până acum, în condiţiile întârzierilor şi neîndeplinirii măsurilor din program.

„Eu nu am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru. Este un act de voinţă a fiecăruia. Dar asta spune ceva. O să discutăm şi despre aceste demisii în CExN. Suntem într-o situaţie nu foarte confortabilă, dar în acelaşi timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum. Să vedem la ce decizie ajungem”, a spus Dragnea, solicitat să comenteze faptul că miniştrii îl aşteaptă în CExN cu demisiile pe masă.

El a arătat că CExN este structura care a generat acest Guvern şi care are nu numai dreptul de a face această analiză, dar şi obligaţia de a o face.

„În CExN se va analiza un raport de evaluare la care s-a lucrat o perioadă. Va fi o analiză a cifrelor, a stadiului de implementare a acestui program de guvernare. Nu este un CExN făcut pentru cineva sau împotriva cuiva. Deciziile care se vor lua se vor lua democratic şi vor fi făcute publice”, a spus Dragnea.

El a arătat că acest raport de evaluare va fi făcut public.

„Sunt unii colegi care, de bună credinţă, mi-au spus că poate nu e bine să facem asta, dar îmi asum, pentru că noi nu trebuie să guvernăm pe ascuns. Guvernăm pentru oameni, trebuie să fie o guvernare total transparentă. Întârzierile de astăzi trebuie să fie ştiute de toată lumea şi trebuie să propunem, ulterior, după acest CExN, care sunt măsurile pentru a recupera rapid aceste întârzieri, pentru a face modificările necesare care vor reieşi în urma CExN”, a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO