Politică

Liviu Dragnea: Ministrul Justiţiei să spună câţi oameni au murit în închisori. Azi-noapte a mai murit un om

Liviu Dragnea: Ministrul Justiţiei să spună câţi...

Autor: Departamentul Politic

24.01.2017, 18:08 111

"Azi-noapte a murit un om în penitenciar", a declarat marţi Liviu Dragnea, făcând referire la omul de afaceri Dan Adamescu, decedat în noaptea de luni spre marţi. Dragnea a anunţat că în foarte scurt timp ministrul Justiţiei trebuie să anunţe câţi oameni au murit în închisorile din ţară, susţinând că un om care nu are condamnare la moarte nu trebuie să îşi piardă viaţa după gratii.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, a declarat într-o intervenţie televizată nora acestuia, Adriana Constantinescu.

"Nu mai este printre noi. De ziua Unirii s-a dus. A fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor. O tortură. S-a stins din viaţă la faimosul spital. Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui. Toţi care nu s-au uitat cel puţin pe documentele de la medici. Condiţiile din închisoare, toată lumea, tot sistemul, au ţinut un om şi l-au torturat. Pur şi simplu a fost toturat în închisoare, în spital şi uite că nu a mai putut să lupte. S-a dus să îşi facă operaţie la genunchi, a cerut să fie eliberat, îşi făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că starea lui este foarte gravă, trebuie să plece acasă, nu mai poate să stea acolo, am cerut arest la domiciliu, orice numai să trăiască", a declarat Adriana Constantinescu.

Femeia spunea, pe 26 decembrie, că omul de afaceri "a venit cu nenumărare bacterii din închisoare".

La finele lunii noiembrie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiţionată depusă de Dan Adamescu.

Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, alături de el fiind condamnaţi şi patru magistraţi la pedepse cuprinse între 3,4 ani şi 12 ani şi două luni. El a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO