Politică

Liviu Dragnea: După alegeri vom adopta ordonanţa de urgenţă pe Codul administrativ

Liviu Dragnea: După alegeri vom adopta ordonanţa de...

Autor: Diana Grigore

12.05.2019, 13:44 404

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai, Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ.

„E finalizat şi cred că imediat după alegeri vom adopta ordonanţă de urgenţă pentru Codul administrativ. E important ca primarii să afle lucrul ăsta. Este o lege aşteptată şi care va limpezi foarte mult situaţia administrativă din România, va debloca sute de milioane de fonduri europene şi va uţura munca primarilor şi implicit publicul care interacţionează cu sistemul administrativ va avea mai puţine lucuri de făcut, asta e important”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că modificările vor fi prezentate înainte de adoptarea ordonanţei.

De asemenean, premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, faptul că speră ca Guvernul să adopte Codul administrativ, amnistia fiscală şi reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio şi cele tradiţionale.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO