Politică

Liviu Dragnea: Cu proteste sau fără proteste, faptele de corupţie nu vor fi graţiate; e decizia PSD

Liviu Dragnea: Cu proteste sau fără proteste, faptele...

Autor: Liviu Dadacus

04.05.2017, 16:28 260

„Cu proteste sau fără proteste, este o decizie care se va respecta - aceste fapte nu vor fi graţiate”, a subliniat Dragnea.

„Pe mine mă interesează ca în legea care va fi votată să nu existe acele amendamente (privind graţierea faptelor de corupţie, n.r.). Ce s-a intâmplat la Comisia juridică din Senat ieri, ce s-a întâmplat astăzi, ce se va putea întâmpla în continuare - va fi un subiect de discuţie în partid. Acele amendamente nu vor intra in raportul final al Comisiei juridice”, a spus Dragnea, care a arătat că social-democraţii nu susţin graţierea acestor fapte.

El a arătat că nu va mai adopta şi acum aceeaşi atitudine ca în luna februarie, când a tăcut şi nu a acţionat, iar imaginea PSD a fost afectată.

„Eu am decis ca după evenimentele din februarie, când am fost făcut în mod incorect inamicul public numărul 1, să nu mai accept astfel de lucruri. De data aceasta nu am de gând să mai tac sau să nu acţionez, cum am făcut în februarie. Nu e vorba de mine ca persoană, e vorba de preşedintele partidului şi de partid. Nu voi mai permite nimănui să afecteze imaginea acestui partid care este susţinut şi de la care oamenii aşteaptă lucruri bune”, a spus Dragnea.

El a arătat că a discutat cu premierul Grindeanu pe tema amendamentelor votate miercuri de Comisia juridică din Senat şi au avut poziţii publice pe acest subiect.

„Ne-am trezit ieri cu această năzbâtie, nu o să o lăsăm doar aşa, e simplu. Ce ne interesează: Camera decizională este Camera Deputaţilor. Aici, în sala de plen, legea care va ieşi de aici, când va ieşi, nu va cuprinde acele fapte la graţiere, e simplu. Legea graţierii nu va cuprinde graţierea faptelor de corupţie”, a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO