Politică

Liviu Dragnea: Astăzi va avea loc din nou o şedinţă CExN pentru a discuta noua propunere de premier

Liviu Dragnea: Astăzi va avea loc din nou o şedinţă...

Autor: Liviu Dadacus

15.06.2017, 08:15 129

Liviu Dragnea a anunţat că în cursul zilei de joi va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Naţional al PSD pentru a discuta, împreună cu ALDE, propunerea de premier, care să fie înaintată preşedintelui Iohannis.

"Mâine vom avea o şedinţă a CExN din nou ca să discutăm împreună cu colegii din ALDE despre propunerea de premier care să fie înaintată preşedintelui Iohannis", a spus Dragnea.

Jurnaliştii i-a transmis lui Dragnea că la momentul acesta Sorin Grindeanu este încă în funcţie şi l-au întrebat dacă joi PSD şi ALDE vor face o propunere de premier cu care să meargă la Cotroceni cât încă acesta nu a demisionat.

"Sper ca Sorin Grindeanu să nu se agaţe de această procedură, nu mai are Guvern", a răspuns Dragnea.

"Am mai adoptat o decizie la sugestia unor colegi. S-a decis ca orice membru PSD care ar intra într-un Guvern care nu mai are susţinerea PSD să îşi piardă calitatea de membru. Discutăm de un Cabinet care nu mai are membri, de un prim-ministru care sper să ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au dat sprijin", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face PSD şi ALDE dacă Sorin Grindeanu vine cu alte propuneri de miniştri pe care să le înainteze preşedintelui Iohannis, liderul PSD a spus că nu se mai poate folosi această procedură când se schimbă configuraţia politică a Guvernului.

"Un prim-ministru e legitim cât timp are sprijinul politic al formaţiunilor care l-au votat", a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO