Politică

Liviu Dragnea acuză DNA-ul: Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să facă profit; mă costă 100.000 de lei copierea volumelor din dosar

Liviu Dragnea acuză DNA-ul: Direcţia Naţională...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

05.02.2018, 16:21 629

„Am înţeles că a ieşit DNA cu un anunţ – costă 10.000. Este foarte curioasă aritmetica...eu pentru 18 volume am plătiti 6.000 şi ceva de lei. Pentru restul până la 287-297, aproape 300, oricine poate să facă o socoteală simplă, ne ducem la vreo sută de mii de lei”, a spus Dragnea.

El a arătat că nu ştie în ce alte cazuri s-a refuzat să se dea dosarul în format electronic şi că acum începe să înţeleagă că, de fapt, DNA este o instituţie care vrea să facă venituri.

„Eu ştiu că DNA are un buget suficient şi a avut buget suficient în fiecare an. După părerea mea, am scris-o şi în plângerea depusă la DNA, în mod intenţionat se doreşte ca eu să nu am acces la dosar şi nu pot să-mi fac apărarea cum trebuie, ceea ce nu ar fi o mare noutate”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat,duminică seara, că a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că procurorii au refuzat să îi pună la dispoziţie o copie a dosarului, în format electronic, în care este anchetat,afirmând că o copie pe suport de hârtie l-ar costa prea mult.

”Noi am depus o plângere la DNA zilele trecute, săptămâna trecută, pentru că eu, practic, nu pot să am acces la dosar. Să vă spun de ce! Şi nu numai la mine e problema asta. Practica, din câte ştiu, la parchet în general este că, atâta timp cât dosarele sunt scanate, sunt pe un suport electronic, îţi dă un CD, un stick sau mai multe, pe care le plăteşti, care au costuri mici. Am făcut solicitarea de la început şi, din câte am înţeles, nu numai eu, ci toţi cei care suntem chemaţi pe acolo, să ne pună la dispoziţie dosarul în formă electronică. S-a refuzat şi au zis că numai în formă scrisă, care durează foarte mult şi care costă foarte mult”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.

Liviu Dragnea afirmat că l-ar costa prea mult o copie pe suport hârtie a dosarului său, precizând că singurul venit pe care îl are este indemnizaţia de la Parlament.

”Eu ca să iau toate zecile sau vreo sută şi ceva, nu ştiu câte bibliorafturi sunt. Nu ştiu câte mă privesc pe mine, dar trebuie să le iau pe toate că nu ştiu ce-o fi pe acolo. Nu ştiu ce alţi denunţători mincinoşi mai apar. Ca să iau o copie scrisă, în formă scrisă, pe hârtie, mă costă peste un miliard de lei şi vă mai spun ceva: cei care gestionează dosarul sunt cei care mi-au cerut şi mi-au pus sechestru. Singurul venit pe care îl am este indemnizaţia de la Parlament. Nici aia întreagă, două treimi”, a spus Dragnea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO