Politică

Liviu Dragnea a răbufnit la ieşirea din sediul instanţei supreme: Mă împingeţi în halul ăsta?

Liviu Dragnea a răbufnit la ieşirea din sediul...

Autor: Florin Zafiu

15.04.2019, 15:36 1383

Liviu Dragnea a ieşit din sediul instanţei supreme, după ce a fost audiat de magistraţi, el fiind aplaudat de către susţinători, dar şi huiduit de către contestatarii săi. Acesta a fost şi împins de către mulţimea care-l înconjura.

„Mă împingeţi în halul ăsta? Nu mă lăsaţi să plec?”, a spus acesta, în timp ce încerca să treacă de mulţimea care se îmbrâncea.

Liderul PSD a părăsit sediul instanţei supreme în huiduieli, dar şi în aplauze, fiind de asemenea, escortat de jandarmi.

Cele două tabere, de susţinători, dar şi de contestatari ai lui Dragnea, strigau „Penalul!”, pe de o parte, şi „PSD!”, pe de altă parte.

Judecătorii au admis cererea avocaţilor de amânare a procesului DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, fiind stabilit termen pe data de 20 mai, la ora 11:00. De asemenea, magistraţii au anunţat părţile că termenul din 20 mai ar putea fi ultimul.

Dragnea a fost audiat, el declarând că este nevinovat şi că dosarul DGASPC Teleorman este unul politic.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO