Politică

Liderul UDMR, Kelemen Hunor: Majoritatea trebuie să poată schimba Guvernul; Vom stabili,dar principiul trebuie respectat

Liderul UDMR, Kelemen Hunor: Majoritatea trebuie să...

Autor: Cătălina Mănoiu

19.06.2017, 17:49 77

"Moţiunea de cenzură este instrumentul majorităţii şi a parlamentarilor din orice grup de a controla, de a da jos Guvernul, eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toatã lumea: cei care au fost votaţi şi deţin majoritatea trebuie să aibă şi posibilitatea şi dreptul de a schimba miniştrii, inclusiv, la un moment dat premierul, dacă doresc. Ei acest lucru fac, ar fi fost bine să facă fără scandal, fără acest circ, dar rolul şi principiul trebuie să funcţioneze, indiferent cine asigură majoritatea. Acesta este punctul nostru de vedere, astăzi, mâine vom stabili, dar principiul trebuie respectat", a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va susţine moţiunea de cenzură în baza acestui principiu, Kelemen Hunor a răspuns că acest scenariu este posibil.

"Nu ştiu la unde vă duce cu gândul, nu am această capacitate de a ghici, deci este posibilă şi această variantă dacã ne gândim la principiu”, a spus Kelmen.

Kelemen Hunor a susţinut că „fiecare parlamentar, de fiecare dată votează după propria-i conştiinţă” .

Liderul UDMR a spus că nu are în vedere intrarea la guvernare.

„Nu este în discuţie astăzi (…) Nu avem în vedere intrarea la guvernare, nu am discutat, nu este un subiect pentru noi. Ni s-a propus de mai multe ori (să intrăm la guvernare-n.r.). Nu am refuzat, am spus că nu este un subiect pentru noi intrarea la guvernare când există o majoritate cu voturile necesare pentru a susţine Guvernul.(…)”, a spus liderul UDMR, întrebat cât de posibil este scenariul intrării la guvernare a UDMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO