Politică

Liderul PSD, Liviu Dragnea, respinge invitaţia lui Iohannis la parada de 1 Decembrie: Nu accept invitaţia, nu cred în ea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, respinge invitaţia lui...

Autor: Adrian Ilie

23.11.2017, 15:30 141

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu va accepta invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a asista la parada militară prilejuită de Ziua Naţională, Dragnea precizând că nu crede în invitaţia şefului statului.

Întrebat dacă va accepta invitaţia lansată de preşedinte de a participa la ceremoniile de 1 Decembrie, Dragnea a spus: ”Nu accept invitaţia domnului Iohannis pentru că nu cred în ea”.

Liderul PSD a precizat că va discuta la partid care să fie locul în care să asiste la ceremoniile de 1 Decembrie. ”O să merg la paradă. Undeva, în ţară... O să discutăm la partid şi o să vedem care e cel mai bun lucru”, a precizat Liviu Dragnea.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, că din informaţiile pe care le are Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale. Miercuri, invitarea preşedinţilor celor două Camere a fost confirmată chiar de către şeful statului.

"Nu aş vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administraţia Prezidenţială, noi am comunicat o listă cu invitaţi. Invitaţiile le adresează, oficial, Administraţia Prezidenţială. Eu sper că vom avea o paradă de Ziua Naţională aşa cum trebuie să fie un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. Din câte am înţeles eu, vor fi invitaţii pentru Camera Deputaţilor, în speţă – domnul preşedinte Liviu Dragnea, pentru domnul preşedinte Tăriceanu la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere”, a spus Mihai Fifor.

În 2016, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au cei trei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO