Politică

Liderul PSD Liviu Dragnea critică faptul că în Europa se vorbeşte pe „două voci” despre disciplina financiară

Liderul PSD Liviu Dragnea critică faptul că în Europa...

Autor: Liviu Dadacus

22.05.2017, 17:19 1873

„În Europa se vorbeşte pe două voci despre disciplină financiară. Când Franţa sau Spania depăşesc pragul de deficit de 3% nu se supără nimeni. Când România are cea mai mare creştere economică din UE, ni se vorbeşte din nou despre austeritate, pe baza unor aprecieri mai mult sau mai puţin exacte”, a scris Dragnea pe Facebook.

„Eu cred că regulile trebuie să fie la fel pentru toţi. Salariile românilor sunt de 2-3-4 ori mai mici decât ale europenilor. E necesar să le mărim pentru a stopa plecarea tinerilor din ţară!”, a adăugat Dragnea.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a precizat, luni, prin intermediul unui comunicat remis MEDIAFAX, că PSD va transmite UE că majorările de salarii sunt necesare pentru a stopa plecarea tinerilor din România

„PSD şi-a asumat un set de măsuri prevăzute în programul de guvernare, care se încadrează în pragul de deficit de 3% prevăzut în Pactul de Stabilitate şi Creştere al Uniunii Europene. În viziunea PSD, creşterea salariilor din România este absolut necesară pentru a stopa plecarea tinerilor din ţară. Dacă nu s-ar lua aceste măsuri, mediul de afaceri s-ar confrunta cu o lipsă din ce în ce mai accentuată a forţei de muncă”, a transmis Dobre.

Dobre a menţionat că sugestiile care evoca restrângeri bugetare sau revenirea la politica de austeritate nu sunt deloc justificate, iar avertismentele de la Bruxelles vor fi privite cu anumite rezerve.

„Totodată amintim faptul că în mai multe rânduri s-au înregistrat diferenţe mari între estimările Comisiei Europene privind deficitul bugetar şi datele economice reale. În 2015, această abatere a fost de 2 puncte procentuale, respectiv deficit de 2,8% în estimarea Comisiei, faţă de 0,8% deficit înregistrat în mod real. Aşadar, privim cu anumite rezerve avertismentele de la Bruxelles care se bazează pe astfel de estimări”, a mai precizat Dobre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO