Politică

Liderul PNL Târgu-Jiu cere demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului

Liderul PNL Târgu-Jiu cere demisia lui Ludovic Orban din...

Autor: Loredana Ficiu

02.06.2019, 14:19 113

Preşedintele PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care este şi primar al oraşului, îi cere demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului, după ce acesta a declarat că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

Preşedintele PNL Tîrgu Jiu, Marcel Romanescu, îi solicită, într-o postare publicată pe Facebook, preşedinteului partidului, Ludovic Orban, să îşi dea demisia, considerând că acesta nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale.

„Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal! Ca cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj - luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Naţional Liberal”, susţine Marcel Romanescu.

Liderul PNL Tîrgu Jiu crede că mii de IT-işti din România ar pleca la muncă în străinătate dacă s-ar aplica propunerea lui Ludovic Orban.

„Nici un bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD – ALDE. Căci o creştere a preţului serviciilor din domeniul IT induce în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanţilor. Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestaţii IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanţ. Nu mai punem la socoteală un alt efect pervers: alte câteva mii de IT-işti din România ar lua, şi ei, drumul Occidentului”, a mai scris liderul PNL Târgu Jiu.

El susţine că sectorul IT a fost declarat prioritate strategică, fiind promovate măsuri de susţinere şi, cu toate acestea, „deficitul de resurse umane în domeniu se menţine la cote ridicate”.

„Facilităţile fiscale acordate acestui sector au făcut din România al doilea furnizor de software şi servicii din regiune, după Polonia, şi ne-au dus în top 10, în Europa! Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merită toată atenţia, care trebuie încurajat şi ajutat să se dezvolte. Vorbim de o adevărată industrie, care produce sume uriaşe în toate statele civilizate şi pentru care noi, liberalii, dorim să identificăm şi alte măsuri de susţinere”, a mai scris pe reţeaua de socilizare Marcel Romanescu.

El consideră că Ludovic Orban „angrenează partidul şi toţi membrii lui, fără nici o consultare internă prealabilă, în măsuri de natură a sufoca suplimentar mediul privat, şi de a-l goli şi mai mult de resursa umană de calitate.

„Această ultimă declaraţie a domnului Ludovic Orban încheie un lung şir de poziţionări politice fie anemice, fie nefericite, care i-au făcut pe mulţi să confunde, în mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul şi cu ALDE, şi să eticheteze acest partid naţional şi istoric drept <aceeaşi mizerie>. Am ajuns în situaţia în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat şi decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-şi menţină influenţa asupra unor categorii largi de cetăţeni, ajutat de declaraţiile prosteşti ale unui preşedinte PNL slab, care nu înţelege mediul de afaceri. O astfel de persoană nu-şi merită locul în fruntea Partidului Naţional Liberal, şi consider că ar trebui să-şi prezinte de urgenţă demisia„, a mai spus liderul PNL Tîrgu Jiu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaş, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO