Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban: Funcţionarii trebuie plătiţi mai bine, dar nu fata lu Daea sau cohorta de nepoate

Liderul PNL, Ludovic Orban: Funcţionarii trebuie...

Autor: Ilinca Nazarie, Mediafax

21.10.2017, 16:02 136

Ludovic Orban a fost prezent, sâmbătă, la Iaşi, la Forumul Aleşilor Locali.

În discursul pe care l-a ţinut în fata liberalilor ieşeni, Orban a făcut referire la autonomia autorităţilor locale, la salariile funcţionarilor publici şi la instituţiile deconcentrate.

"Vă spun din capul locului, sunt de acord cu autonomia locală acordată autorităţilor locale în stabilirea salariilor. Aşa este normal. Este o pârghie firească şi trebuie lăsată la nivelul autorităţilor locale. Sigur, poate s-a lansat într-un moment nepotrivit, poate au fost foarte multe excese din cauza modului în care a fost ţinut căpăstrul în acest domeniu. Ştim foarte bine că angajaţii din administraţia locală au fost paria celor din administraţia din România, şi pe ei cei care duc greul relaţiei cu cetăţeanul, ei trebuie plătiţi mai bine", a spus Ludovic Orban.

Acesta s-a declarat de acord cu faptul că funcţionarii trebuie plătiţi mai bine.

"Da, funcţionarii trebuie plătiţi mai bine, dar nu sunt de acord să o plătim, de exemplu, pe fata lu Daea sau toată cohorta de nepoate, beizadele, amante, ş a m d, care au fost băgate de PSD în administraţie. Trebuie făcută curăţenie în administraţie şi să îi plătim pe cei care au performanţă, pe cei care au rezultate în munca de zi cu zi. Nu toţi politrucii care au fost aduşi în administraţie de de PSD şi care sunt ţinuţi pe relaţii politice şi care în marea lor majoritate distrug cultura organizatorică şi instituţională din instituţiile în care muncesc", a afirmat liderul liberal.

Acesta a adăugat că este de acord ca cei din administraţie să fie plătiţi mai bine, însă nu când este vorba de 30 de ministere.

"Sunt de acord să plătim mai bine administraţia, dar o administraţie restructurată. De ce să stăm cu 30 de ministere, zeci de agenţii, autorităţi?. Uneori nici miniştrii nu îşi cunosc toate structurile care există în subordinea lor. Nu mai sunt de acord să existe servicii deconcentrate care taie frunza la câini şi plătesc funcţionari fără niciun fel de rezultate sau de competenţe în viaţa de zi cu zi. Vă spun din capul locului, începând cu inspectoratele şcolare", a mai spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO