Politică

Liderul PMP, Eugen Tomac: Italia trimite Austria în faţa CJUE, face ceea ce trebuie făcut

Liderul PMP, Eugen Tomac: Italia trimite Austria în...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.09.2023, 17:34 117

Italia trimite Austria în faţa CJUE, spune liderul PMP, Eugen Tomac. „Aşa acţionează un stat care ştie să-şi apere drepturile şi interesele. Nu ezită, ci face ceea ce trebuie făcut”, adaugă el.

„Italia trimite Austria în faţa CJUE. Aşa acţionează un stat care ştie să-şi apere drepturile şi interesele. Nu ezită, ci face ceea ce trebuie făcut! Minciunile, concurenţa neloială şi abuzurile au devenit specialitatea Vienei. Ca să nu mai vorbim despre puternica afinitate pro-Kremlin. Austria continuă să ia în derâdere legislaţia Schengen în vigoare şi să faulteze şi alte state membre UE. Acum a venit rândul Italiei. Deşi este membră a spaţiului Schengen, Austria face abuz de controalele de frontieră şi blochează constant transportatorii italieni care îi trec graniţa”, scrie pe Gacebook Eugen To mac.

Ell afirmă că motivul îl reprezintă „aceeaşi minciună invocată ca în cazul situaţiei cu România: controlul fluxului de migraţi ilegali”.

„Însă aici se opresc similitudinile dintre cazurile Italiei şi al României vs. Austria. Pentru că guvernul italian are curajul pe care guvernanţii noştri nu şi-l asumă. Curajul de a lua deciziile corecte. Vicepremierul Salvini a anunţat că Guvernul Italiei dă Austria în judecată la Curtea de Justiţie a UE pentru a-şi face dreptate. Guvernul nostru analizează cu <atenţie şi îngrijorare>. Coaliţia PSD-PNL, face doar figuraţie şi nu are curaj să trimită Guvernul de la Viena în faţa CJUE.
Eu am făcut-o. Am deschis acţiunea împotriva Consiliului UE pe 6 februarie tocmai pentru că nu am putut accepta să nu facem chiar nimic în faţa acestei mari nedreptăţi care îi lăsa pe români în afara spaţiului Schengen. Politica înseamnă acţiune, nu dat din gură. Iar Austria trebuie trezită din acest delir antieuropean”, încheie Tomac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO