Politică

La PNL au inceput problemele in teritoriu

05.07.2005, 19:39 14

Conducerea centrala a PNL s-a intrunit in sedinta extraordinara, ieri seara, pentru a calma organizatiile din Prahova si Bacau, care contesta alegerile interne din weekend-ul trecut.

In ambele organizatii, contestatarii noilor presedinti alesi provin din fostul Partid Umanist Roman (acum PC), care s-au inscris in PNL imediat dupa alegerile locale din vara lui 2004.

Realegerea omului de afaceri Dinu Patriciu in fruntea organizatiei judetene Prahova a fost contestata duminica de presedintele Consiliului Judetean Florin Anghel.

Exista riscul ca Florin Anghel si alte 18 organizatii comunale ale PNL sa paraseasca partidul, a declarat aseara, inainte de a intra in sala de sedinte a conducerii liberale, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus. Florin Anghel a dezmintit insa aceasta posibilitate.

Potrivit lui Florin Anghel, Patriciu nu a intrunit numarul statutar de voturi pentru a se instala la sefia organizatiei.

Anghel intentiona sa propuna conducerii centrale instalarea unui interimat la sefia partidului, pana la organizarea de noi alegeri. Pozitia acestuia a fost sustinuta, in timpul conferintei, si de fostul presedinte al partidului, Mircea Ionescu Quintus, membru al organizatiei Prahova. Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, care il sustine pe Dinu Patriciu si care a fost prezent la conferinta de alegeri, a declarat insa ca alegerile au fost corecte, iar statutul partidului a fost respectat.

Anghel si cei care contesta alegerea lui Patriciu o fac pentru ca sunt nemultumiti de noua componenta a Biroului Permanent Judetean, deoarece Patriciu nu a fost de acord cu votarea unei liste de candidati, a mai spus Orban. Florin Anghel a fost ales totusi in functia de vicepresedinte al organizatiei liberale.

Aceeasi situatie s-a inregistrat la Bacau, unde actualul primar al municipiului si fost lider al Partidului Umanist Roman (acum Conservator) contesta alegerea in functia de presedinte al organizatiei judetene a lui Ion Chiriac, sustinut de fostul deputat liberal Valeriu Gheorghe.

Stavarache spune ca pe lista delegatilor cu drept de vot la Conferinta Judeteana au aparut 14 nume in plus, iar el a pierdut in fata lui Chiriac chiar la 14 voturi. Ambele tabere si-au sustinut punctele de vedere, ieri, la sediul central al PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO