Politică

Kovesi despre controlul la DNA: Sunt convinsă că procurorii au respectat legea. Aştept rezultatele

Kovesi despre controlul la DNA: Sunt convinsă că...

Autor: Otilia Ciocan Serescu

04.07.2017, 17:00 80

„Am fost anunţaţi în mod oficial de efectuarea acestui control, care vizează perioada 1 ianuarie 2016 până în prezent. Pot să vă spun că, din ianuarie 2016, au fost peste 126 de verificări pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de către Inspecţia Judiciară, precum şi opt controale tematice făcute la DNA. În toate cele peste 100 de cazuri şi în cele opt controale nu s-au constatat ilegalităţi sau chestiuni de încălcare a legii. Noi aşteptăm acest control. Sunt convinsă că toţi procurorii din DNA au respectat legea şi aşteptăm ca acest rezultatele acestui control să fie făcute public”, a spus Kovesi, după ce a ieşit de la Consiliul Superior al Mafistraturii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Inspecţiei Judiciare să facă două controale la DNA. Unul dintre acestea vizează înregistrările dintr-o şedinţă a DNA, iar celălalt priveşte activitatea managerială la DNA, dar şi a Parchetului General. Inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare (IJ) a anunţat că a semnat deja ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială al DNA şi la PICCJ, stabilind care vor fi inspectorii judiciari ce vor analiza activitatea celor două parchete, concluziile urmând să fie prezentate Secţiei de procurori a CSM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO