Politică

Klaus Iohannis: Eu nu exclud graţierea, dar pentru cei din închisori, nu pentru cei care stau în Parlament

Klaus Iohannis: Eu nu exclud graţierea, dar pentru cei...

Autor: Cătălina Mănoiu

24.01.2017, 22:09 102

''Eu nu exclud graţierea, dar ea nu poate fi făcută pentru politicieni. Este o aberaţie. Graţierea face sens dacă se graţiază cei care sunt în închisori, nu cei care stau în Parlament şi aşteaptă graţierea'', a subliniat şeful statului.

El a precizat că referendumul pe care l-a convocat ''se referă la situaţia noastră politică şi abordarea politică''.

''CEDO este o chestiune tehnică şi se referă la o speţă anume care trebuie rezolvată şi unde graţierea poate să fie o mică parte din pachetul de soluţii, dar nu este soluţia. Asta trebuie să înţeleagă toţi cei care se agită cu graţierea. Graţierea poate eventual să fie o parte mică din pachetul de soluţii şi aşa trebuie tratată, iar această discuţie îmi confirmă că la noi acasă problema s-a pus total greşit. În loc să se încerce o soluţie, fiindcă ce v-am spus eu ştiu şi cei de la Ministerul Justiţiei, să găsească o soluţie printr-un pachet întreg de măsuri, discutat cu specialiştii, cu parlamentarii, s-a mers pe scoaterea unei teme din context, ambalarea pentru populaţie într-un fel în care sincer nu mi s-a părut potrivit'', a explicat şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO