Politică

Klaus Iohannis anunţă că va promulga legea care acordă majorări în sistemul bugetar

Klaus Iohannis anunţă că va promulga legea care...

Autor: Gabriel Pecheanu

14.12.2016, 19:23 2161

''O voi promulga'', a spus şeful statului, întrebat ce decizie va lua în legătură cu legea privind majorările salariale declarată miercuri constituţională de judecătorii Curţii Constituţionale.

Legea a fost atacată la CCR de Guvern şi de PNL.

Premierul Dacian Cioloş a explicat că nu s-a făcut o dezbatere reală, transparentă a amendamentelor care au fost propuse, că nu s-a respectat Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, potrivit căreia cu şase luni înaintea alegerilor parlamentare nu pot fi adoptate acte normative pentru mărirea salariilor, dar şi faptul că nu s-a respectat principiul bicameralismului, care spune că o lege care e modificată fundamental faţă de formala votată de prima Cameră, atunci proiectul se reîntoarce pentru a fi dezbătutre şi votate amendamentele.

"Suntem nevoiţi să cerem un control de constituţionalitate a acestei legi care a fost adoptată . Vreau să fiu foarte clar: această solicitare vizează doar legea care modifică OUG 20, nu ordonanţa de urgenţă ca atare (...) O parte din vicii puteau fi corectate dacă ar fi existat o discuţie onestă între guvern şi o parte din comisiile parlamentare. Impactul bugetar riscă să pună în pericol aplicarea unei legi a salarizării unitare în anii următori şi oricum aceste modificări recrează sau adâncesc inecghităţi salariale pe care noi le dorim corectate", a mai declarat şeful Guvernului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO