Politică

Klaus Iohannis a promulgat legea care permite medicilor de familie să aibă şi puncte secundare de lucru

Klaus Iohannis a promulgat legea care permite medicilor...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

24.04.2019, 16:49 387

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul care promulgă legea ce permite medicilor de familie să fie titularii unui singur cabinet şi a unui punct secundar, situat la mai puţin de 15 km faţă cel propriu, dacă asigură un program de minim 10 ore pe săptămână.

Preşedinteşle Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

„Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet şi a unui punct secundar de lucru.Cabinetele de medicină de familie pot deschide un punct secundar de lucru în altă unitate administrativ teritorială, situată la mai puţin de 15 km faţă de cabinetul propriu, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază. În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritate are medicul cu cel mai mic număr de pacienţi pe listă”, prevede modificarea adusă articolului 71, în Comisia pentru sănătate, din Senat.

În forma anterioară, articolul 71 arăta astfel: „Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet. Cabinetele de medicină de familie acreditate pot deschide puncte de lucru”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO