Politică

Kelemen: Un demers de suspendare a preşedintelui nu ar face bine României

Kelemen: Un demers de suspendare a preşedintelui nu ar face bine României

Autor: Vasile Magradean

21.11.2011, 16:04 124

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că demersul privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu nu ar aduce nimic bun pentru România, iar Uniunea nu se va asocia la o astfel de iniţiativă.

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că nu crede că va exista un sprijin parlamentar pentru suspendarea şefului statului.

"Noi nu cunoaştem datele pentru această procedură de suspendare, sigur le cunosc cei care au iniţiat-o. Noi suntem în coaliţie cu PDL şi în acest moment noi considerăm că un astfel de demers nu ar aduce nimic bun pentru România. În acest moment, noi nu ne gândim la a ne asocia unui astfel de demers. Din punctul nostru de vedere, nu va exista un sprijin parlamentar pentru acest demers de suspendare a preşedintelui Băsescu", a spus liderul UDMR.

Liderii USL au anunţat, luni, că au decis declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că acest demers al USL "nu e un moft, nu e o invenţie de agendă" şi a adăugat că este conştient de faptul că "este o lume în care politicienii i-au obişnuit pe toţi cu demersuri care să însemne altceva".

Antonescu a afirmat că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

El a precizat că, probabil după o săptămână, această cerere de suspendare va fi discutată de grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar, dacă aceasta va fi asumată, se va iniţia procedura prevăzută de Constituţie.

Antonescu a afirmat că USL doreşte să iniţieze "o largă dezbatere publică" în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui "un larg curent public".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO