Politică

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: Semnarea protocolului cu PSD depinde de numele premierului şi de program

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: Semnarea protocolului...

Autor: Liviu Dadacus

20.12.2016, 17:02 88

''În principiu, o colaborare parlamentară este binevenită, este posibilă. Trebuie să cunoaştem şi persoana viitorului premier pentru că este extrem de important cine va fi premierul, iar în programul de guvernare trebuie să existe şi o referire, o gândire pozitivă, din perspectiva minorităţilor naţionale'', a spus Kelemen Hunor.

El a arătat că până nu se va conveni că lucrurile sunt în regulă din punctul de vedere al UDMR nu poate anunţa data semnării protocolului.

Întrebat ce înţelege prin a fi lucrurile ''în regulă'', Kelemen a precizat: ''Propunerea pentru premier cu care eu nu pot fi de acord din varii motive, sau să ni se spună că în programul de guvernare nu vrem să facem nicio trimitere la cetăţeni care aparţin diferitelor grupuri etnice, în cazul nostru - 1,3 milioane de persoane - maghiarii din România''.

Preşedintele UDMR a precizat că acest protocol nu se referă la funcţii în Guvern, respectiv la funcţii de miniştri.

Întrebat câte funcţii de secretar de stat vrea UDMR, Kelemen a răspuns: ''Nu vrea nicio funcţie de secretar de stat, nu discutăm de funcţii, de funcţii în Executiv. Guvern înseamnă membri în Cabinet, în orice ţară şi în orice înţelegere. Nu am cerut, nu ni s-a oferit aşa ceva''.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că draftul de protocol de colaborare parlamentară între coaliţia PSD-ALDE, pe de o parte, şi UDMR, pe de altă parte, este aproape finalizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO