Politică

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: Am propus o structură în Ministerul Culturii care să se ocupe de minorităţile etnice

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: Am propus o structură...

Autor: Liviu Dadacus

03.01.2017, 20:01 91

"Am avut o discuţie legată de denumirea Ministerului Culturii (...) Şi schimbarea denumirii, dacă nu se găseşte în structura Ministerului Culturii o entitate care se va ocupa şi de minorităţile etnice, atunci această denumire va lăsa un gust amar. Va însemna că se gândeşte cel care a făcut această propunere doar la români, nu şi la minorităţile etnice. De aceea am propus să existe o structură în interiorul Ministerului Culturii care se va ocupa de minorităţiel etnice. Răspunsul a fost pozitiv", a spus Kelemen.

EL a arătat că nu s-a discutat dacă această structură din Ministerul Culturii va fi condusă de secretar de stat de etnie maghiară:"Am avut o discuţie legată de o structură - nu am cerut un secretar de stat - de o structură care se va ocupa şi de cultura minorităţile etnice, atât".

Kelemen a mai spus că grupurile UDMR au dat vot în unanimitate pentru susţinerea guvernului Grindeanu.

"Acest lucru nu înseamnă că vom fi de acord cu toate proiectele guvernamentale pe parcursul lunilor care urmează. Noi vrem să dăm o perspectivă colaborării parlamentare prin discuţii sătămânale, punctuale, pe fiecare iniţiativă legislativă şi guvernamentală. Nu este un cec în alb în acest moment, dar este un vot de încredere", a mai spus Kelemen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO