Politică

Justitia a decis: Atanasiu ramane suspendat

19.10.2006, 19:37 25

Teodor Atanasiu ramane suspendat din functia de ministru al apararii, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ieri, recursul acestuia impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de a nu suspenda decretul prezidential. Avocatii lui Atanasiu au invocat existenta solutiei neinceperii urmarii penale impotriva ministrului suspendat, data de procurorii Sectiei Parchetelor Militare.
Avocatii au aratat ca solutia de neincepere a urmarii penale este "un act nou in cadrul procedurii care demonstreaza ca situatia de la care s-a pornit initial - procedura de demonstrare a savarsirii unor fapte penale - nu mai subzista".
Totodata, avocatii au mai precizat in fata instantei ca daca decretul prezidential nu va fi suspendat, s-ar putea ajunge la situatia in care, prin numirea unui interimar si ramanerea definitiva a solutiei de neincepere a urmarii penale - dupa expirarea termenului legal de atacare a acestei rezolutii -, sa fie doi ministri ai apararii. Magistratii au respins insa recursul lui Atanasiu.
In 6 octombrie, Sectia Parchetelor Militare a dispus "neinceperea urmaririi penale fata de Teodor Atanasiu si fata de ofiterii Directiei Generale de Informatii a Armatei si Directia de Informatii Militare, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in urma plangerilor formulate de consilierul prezidential Adriana Saftoiu, precum si de deputatul Eugen Bejinariu".
In 12 septembrie, presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie pe Teodor Atanasiu (PNL), "pentru a indeparta orice suspiciune de influentare a anchetei, avand in vedere declansarea procedurii de urmarire penala".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO