Politică

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene se declară "profund îndurerat" de moartea regelui, pe care a avut şansa de a-l cunoaşte

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene se...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

05.12.2017, 19:35 80

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, s-a declarat "profund îndurerat" de moartea Regelui Mihai, subliniind că a avut "şansa" de a-l cunoaşte şi amintind eforturile monarhului pentru admiterea României în Uniunea Europeană.

"Am aflat cu profundă îndurerare despre decesul Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, pe care am avut şansa de a-l întâlni. Îmi amintesc cu emoţie de întâlnirile noastre şi aş vrea să omagiez rolul pe care l-a avut în anul 1997, când a efectuat un tur al capitalelor europene pentru a promova admiterea României în Uniunea Europeană. Douăzeci şi doi de ani mai târziu, ţara lui, pe care a iubit-o atât de mult, va deţine pentru prima dată, în primul semestru al anului 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acesta va fi un moment important pentru România şi un moment important pentru viitorul Uniunii noastre", a transmis Jean-Claude Juncker într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene.

"Amintirea Regelui Mihai, care a traversat perioadele cele mai tragice ale istoriei europene a secolului XX, va fi prezentă atunci mai mult ca niciodată în gândurile noastre. În numele meu personal şi al Comisiei Europene, transmit familiei şi românilor cele mai sincere condoleanţe", a subliniat Jean-Claude Juncker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO