Politică

Iohannis:Viitorul Parlament va trebui să evalueze serios introducerea alegerilor în 2 tururi

Iohannis:Viitorul Parlament va trebui să evalueze serios...

Autor: Mediafax

13.06.2016, 17:49 132

"Acum, după aceste alegeri, cred că devine şi mai evident că noul Parlament care se va constitui trebuie să evalueze foarte serios introducerea alegerilor locale în două tururi de scrutin pentru primari", a declarat Klaus Iohannis, luni, într-o declaraţie de presă privind concluziile alegerilor locale din 5 iunie.

Şeful statului a mai spus că va trebui analizat cu luciditate cadrul legislativ păstrând cerinţele de integritate, responsabilitate şi transparenţă în finanţarea campaniilor electorale.

"Cred că românii îşi doresc în continuare o clasă integră şi competenetă", a mai spus Iohannis.

El a apreciat că noua legislaţia a avut şi părţi bune, pentru că a redus posibilităţile de cumpărare a voturilor şi a adus un plus de transparenţă în finanţarea partidelor.

Iohannis a mai spus că pentru prima oară a fost implementat un sistem informatic care a împiedicat votul multiplu şi a mulţumit AEP, BEC şi MAI pentru organizarea alegerilor.

Pe de altă parte, preşedintele a spus că ar fi dorit ca rezultatele oficiale să fi fost prezentate mai repede şi să fie mai accesibile publicului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO