Politică

Iohannis: Ne confruntăm cu tot mai multe ameninţări la adresa sănătăţii publice

Iohannis: Ne confruntăm cu tot mai multe ameninţări la...

Autor: Mediafax

22.07.2016, 10:38 148

"Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului. Exemplele recente sunt sugestive. De la infecţiile cu virusul Zika până la bolile provocate de alimente necontrolate, ne confruntăm cu tot mai multe ameninţări la adresa sănătăţii publice", a spus preşedintele, în discursul său.

Iohannis a mai spus că pentru mai multă siguranţă în materie de sănătate publică şi pentru o societate prosperă este necesară sănătate în toate politicile, lucru care presupune o abordare integrată şi interdisciplinară, care nu mai priveşte doar sănătatea individului şi a populaţiei, ci şi pe cea a ecosistemului.

"(...) sub presiunea a numeroşi factori care afectează sănătatea oamenilor şi mediului, nu mai este timp de pierdut. Cred că este momentul să acţionăm acum, printr-o asemenea abordare integrată, pentru a anticipa provocările viitorului, inclusiv cele legate de evoluţia demografică", a mai spus şeful statului.

De asemenea, preşedintele a spus că se bucură că dezbaterea are loc la Palatul Cotroceni pentru că a asumat prevenţia, educaţia pentru sănătate şi principiul sănătăţii în toate politicile ca direcţii principale în viziunea sa şi a felicitat organizatorii evenimentului, Biroul pentru România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

La dezbaterea "Dialog asupra Politicilor de Sănătate şi Mediu în România" a participat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, ai Parlamentului - Lucia Varga, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO