Politică

Iohannis: La alegerile locale cetăţenii să nu accepte că "merge şi aşa"

Iohannis: La alegerile locale cetăţenii să nu accepte...

Autor: Ana Maria Lazăr

09.05.2016, 15:58 184

"Alegerile locale ce se apropie sunt cel mai bun moment pentru ca România să arate că a învăţat lecţiile apartenenţei la Uniunea Europeană, la valorile şi spiritul ei, care nu pot fi separate de ataşamentul pentru democraţie, stat de drept şi domnia legii. Îi invit pe toţi cetăţenii să spună <<da>> corectitudinii, profesionalismului şi respectului în politică, să participe, să-şi ridice aşteptările şi să nu accepte că <<merge şi aşa>> atunci când vine vorba de o anumită conduită politică şi de respectarea legii de către cei care doresc votul românilor", a spus preşedintele în discursul său.

De asemenea, Iohannis a mai spus în cazul în care unele partide nu înţeleg acest lucru, este datoria cetăţenilor să le atragă atenţia prin vot.

"Dacă unele partide sau unii candidaţi înţeleg mai greu că societatea României europene este alta decât cea a tranziţiei sau a comunismului, este datoria alegătorilor, a cetăţenilor să le atragă atenţia prin vot", a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO