Politică

Iohannis: În acest context internaţional înţelegem mai bine importanţa drepturilor şi libertăţilor

Iohannis: În acest context internaţional înţelegem...

Autor: Mediafax

29.07.2016, 10:05 69

"În contextul internaţional prezent, cu toate provocările cu care ne confruntăm, înţelegem mai bine importanţa drepturilor şi libertăţilor câştigate. Misiunea noastră este de a păstra şi transmite generaţiilor următoare aceste valori şi tradiţia unei democraţii consolidate", a afirmat preşedintele potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a spus că imnul naţional este unul dintre reperele fundamentale ale identităţii noastre şi că acesta s-a transformat într-un simbol al principiilor care au stat la baza constituirii statului român modern: libertate, respectarea drepturilor umane fundamentale, unitate şi demnitate naţională, idealuri care mai actuale decât oricând.

"Imnul naţional este un liant al tuturor românilor, din interiorul şi din afara graniţelor. Vă îndemn să rămânem uniţi şi solidari în spiritul dragostei faţă de ţară şi al aspiraţiilor noastre de naţiune puternică şi respectată în Europa şi în lume", potrivit sursei citate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO