Politică

Iohannis, către noul Guvern: Preluaţi din start factura eşecului celor două guverne anterioare

Iohannis, către noul Guvern: Preluaţi din start factura...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

29.01.2018, 20:34 117

”Vă începeţi, iată, mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile. Aveţi o misiune dificilă, va trebui să convingeţi, plecând cu un capital de încredere redus, generat în primul rând de erorile politice şi administrative făcute de precedentele două cabinete.Preluaţi, aşadar, din start şi factura eşecului celor două guverne anterioare, propuse tot de această majoritate, şi aveţi, cu atât mai mult, obligaţia să depuneţi toate eforturile pentru ca lucrurile să revină pe făgaşul normal”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după ce membrii noului Guvern au depus jurământul, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a afirmat că PSD-ALDE a irosit prea mult timp şi a ratat numeroase oportunităţi pentru că a ignorat promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală.

”S-a irosit prea mult timp şi s-au ratat numeroase oportunităţi tocmai pentru că promisiunile din campania electorală privind creşterea prosperităţii cetăţenilor şi servirea binelui comun au fost ignorate încă de la început”, a spus Iohannis.

Preşedintele României a afirmat că situaţia creată a generat numeroase efecte negative în economie şi societate, iar ”lucrurile trebuie îndreptate urgent”.

”În domeniul politicii fiscale, schimbările anunţate şi operate au bulversat populaţia şi mediul de afaceri. În loc să fie simplificate lucrurile, iar veniturile salariaţilor să fie majorate, ne confruntăm cu incertitudini care riscă să degenereze în instabilitate financiară şi dezechilibre economice majore. În locul promisiunilor de creştere a salariilor, mulţi angajaţi reclamă astăzi că, de fapt, salariile lor vor scădea”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că 2018 este anul Centenarului României moderne şi ”un moment unic în existenţa naţiunii române”.

”Este nevoie de solidaritate, de unitate, de coerenţă la nivelul societăţii, nu doar pentru a marca aşa cum se cuvine împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, ci pentru a trasa, în primul rând, direcţiile României viitoare”, a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că nu avem, până astăzi, proiecte majore care să reunească principalii actori din societate, în schimb, avem mari aşteptări din partea românilor.

”Cetăţenii aşteaptă o direcţie clară, neechivocă, în acord cu năzuinţele de întărire a statului de drept, de eliberare a instituţiilor de sub ameninţarea corupţiei. Oamenii îşi doresc prosperitate într-o ţară în care politicienii respectă cetăţenii, o ţară care ştie ce vrea şi încotro se îndreaptă. Sunt lucruri pe care puterea politică de după alegerile din decembrie 2016 nu a vrut sau nu a fost capabilă să le livreze până acum. Este responsabilitatea dumneavoastră să o faceţi!”, a spus şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO