Politică

Impact: Faptele de care este acuzat Claudiu Mateescu nu au legătură cu mandatul de administrator şi director general

Impact: Faptele de care este acuzat Claudiu Mateescu nu...

Autor: Roxana Pricop

10.12.2015, 13:15 1745

Consiliul de administraţie al dezvoltatorului imobiliar Impact a anunţat azi pe bursă că s-a dispus punerea în mişcare a unei acţiuni penale asupra lui Claudiu Lucian Mateescu, administrator şi director general al companiei.

“Precizăm că acest eveniment nu afectează desfăşurarea activităţii societăţii care îşi urmează cursul normal, faptele de care este acuzat Claudiu Mateescu neavând legătură cu mandatul de administrator şi director general al Impact. În conformitate cu codul de procedură penală, punerea în mişcare a acţiunii penale nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun reprezentanţii companiei într-un raport emis de pe bursa de la Bucureşti.

Lucian Mateescu a preluat funcţia de director general al Impact în vara anului 2013. El a devenit cunoscut pe piaţa imobiliară ca director general al Raptis Kavouras SRL, firmă deţinută de grupul grecesc cu acelaşi nume, cu care a preluat în iulie 2008 Satul Francez de la Costică Constanda printr-o tranzacţie de 68 mil. euro şi unde a coordonat realizarea mai multor proiecte rezidenţiale de lux în Bucureşti. În Consiliul de administraţie, el a fost ales în aprilie 2013.

Potrivit Mediafax, Remus Truică şi Claudiu Mateescu au fost aduşi, azi dimineaţă, din nou la DNA Braşov, pentru continuarea audierilor în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, în care aceştia au fost reţinuţi. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Remus Truică pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, a lui Dan Cătălin Andronic, jurnalist şi consultant politic, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă, a lui Robert Mihăiţă Roşu, avocat partener în cadrul unei case de avocatură, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, a lui Marius Andrei Marcovici, administrator al unei societăţi comerciale şi consilier, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor, dar şi a lui Claudiu Lucian Mateescu, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, Robert Mihăiţă Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de o persoană interesată, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.

La acest grup infracţional au aderat în anul 2007 Dan Andronic şi Marius Marcovici, iar în 2011 şi Claudiu Mateescu.

Acţiunile Impact au deschis şedinţa de tranzacţionare de azi în scădere cu 4,3% până la o cotaţie de 1 leu/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 290 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO