Politică

Ialomiţianu: Birocraţia a tras în jos absorbţia de fonduri europene

Autor: Gabriel Razi

24.05.2011, 12:37 565

România a atras până în prezent puţine fonduri europene caurmare a birocraţiei sistemul prin care sunt absorbiţi baniieuropeni, a declarat ieri ministrul de finanţe GheorgheIalomiţianu, în cadrul unui seminar despre fonduri UE.

"Au fost multe discuţii să gasim cele mai bune soluţii pentru aaccela atragerea de fonduri europene. Au fost discuţii cuAutorităţile de Management (AM), cu Autoritatea pentru CoordonareaInstrumentelor Structurale şi am ajuns la concluzia că birocraţiane-a impiedicat să atragem fondurile", a declarat Ialomiţianu.

România beneficiază în perioada 2007-2013 de fonduri europene deaproape 20 de miliarde de euro, dar în prezent au fost făcute plăţide 2,3 miliarde, circa 12% din total. În acest moment România ar fitrebuit să absoarbă deja 10 miliarde de euro. La şfârşitul luniiaprilie erau depuse în total puţin peste 28.000 de proiecte pentruatragerea de fonduri structurale, cu 500 mai multe decât în lunaanterioară, respectiv cu 3.200 mai multe faţă de începutulanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO