Politică

Hunor Kelemen se pregateste pentru sefia UDMR

11.06.2007, 23:10 18

Deputatul Hunor Kelemen (39 de ani) a fost ales la finele saptamanii presedinte executiv al UDMR, dupa retragerea lui Takacs Csaba, si se pregateste pentru ocuparea functiei supreme in Uniune.
Presedintele Marko Bela l-a propus pe Kelemen sa-l secondeze la conducerea UDMR, dupa ce, pentru o perioada, il preferase pentru aceasta pozitie pe Zsolt Nagy, ministrul telecomuncatiilor, fostul sau sef de campanie in alegerile prezidentiale. Nagy a parasit insa prim-planul UDMR ca urmare a scandalului privind privatizarile in energie, in care este acuzat de spionaj. Nagy ocupa in continuare prima pozitie pe listele UDMR pentru alegerile europene.
Sambata, la consiliul reprezentantilor UDMR, Takacs Csaba a renuntat la pozitia a doua din conducerea formatiunii ca urmare a esecului referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Kelemen a fost seful campaniei UDMR la acest referendum, in care liderii maghiari au sustinut demiterea presedintelui.
Deputatul UDMR este preferat si pentru preluarea functiei de vicepremier in guvernul Tariceanu II, dupa retragerea lui Marko Bela. Marko a anuntat ca la sfarsitul lunii iunie va renunta la pozitia sa in Guvern, pentru a se concentra pe problemele comunitatii maghiare. Liderul maghiar a insistat ca trebuie luat in serios dialogul cu bisericile, organizatiile civice de tineret si de intelectuali, aratand ca urmeaza "alegeri importante, care trebuie pregatite temeinic".
Hunor Kelemen, membru in Comisia de cultura si mass-media a Camerei Deputatilor, se pregateste, asadar, pentru revenirea in Executiv, dupa perioada 1996 - 2000, in care a ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Culturii. Marko coordoneaza in prezent activitatea din domeniile Culturii, Educatiei si Integrarii Europene. Kelemen a absolvit in 1993 facultatea de medicina veterinara, la Cluj, apoi a urmat cursurile facultatii de filosofie, in prezent fiind student la drept. Este deputat din 2004, inainte de a intra in politica fiind ziarist. A publicat doua volume de poezii si un roman si a primit un premiu din partea Uniunii Scriitorilor.
La reuniunea CRU de sambata delegatii au decis mentinerea in echipa vicepresedintilor executivi a lui Borbely Laszlo (actualul ministru al dezvoltarii, constructiilor si lucrarilor publice), Lakatos Andras si Szep Gyula, si au fost numiti doi vicepresedinti noi, respectiv Kovacs Peter si Cseke Attila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO