Politică

Guvernul vrea sa taie facilitatile pensionarilor la transport si sa reduca bursele din educatie

14.05.2010, 10:48 20

Guvernul ia in calcul sistarea facilitatilor de care beneficiazapensionarii la transportul public si cel feroviar, diminuareaburselor pentru elevi si studenti, a indemnizatiei de merit sirentei viagere, precum si anularea ajutorului financiar acordatpentru achizitionarea de carti educationale, informeaza MediafaxBusiness.

Retragerea si, respectiv, anularea facilitatilor sunt incluseintr-un proiect de ordonanta de urgenta aflat in stadiu deelaborare.

Documentul prevede ca, incepand cu 1 iunie 2010, nu se maiacorda facilitatile pentru transportul intern auto si feroviar,transportul local in comun, de suprafata si subteran, prevazute deOU 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor depensionari, Legea 147/2000 privind reducerile acordatepensionarilor pentru transportul intern, Legea invatamantului siLegea privind statutul personalului didactic. Mai multe despreprevederile ordonantei de urgentacititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO