Politică

Guvernul rus a reacţionat la decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv privind menţinerea suspendării

Guvernul rus a reacţionat la decizia Tribunalului de...

Autor: Mediafax

21.07.2016, 16:50 250

"Principiul responsabilităţii colective nu poate fi acceptat. Veştile nu sunt foarte bune." a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, joi, apelul comun formulat de Comitetul Olimpic din Rusia şi 68 de atleţi ruşi împotriva unei decizii de suspendare a participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia, care se vor desfăşura în perioada 5-21 august.

De asemenea, campioana olimpică la săritua cu prăjina, Elena Isinbayeva, consideră că decizia luată de TAS înseamnă "funeraliile atletismului" din Rusia.

"Totul este lipsit de orice logică", a declarat Igor Kazikov, şeful delegaţiei olimpice a Rusiei. Mai mult, acesta crede că interzicerea participării a 68 de atleţi ruşi la Jocurile Olimpice de la Rio este inacceptabilă.

Ministrul Spoertului din Rusia, Vitaly Mutko şi şeful Comitetului Olimpic Rus, Alexander Zhukov, sunt principalii vinovaţi pentru excluderea atleţilor din Rusia de la Rio, a spus preşedintele de onoare al Comitetului Olimpic Rus, Leonid Tyagachev: "Mutko trebuie să se gândească foarte bine pentru că este imposibil să dezvolţi sportul în asemenea fel. El şi Zhukov sunt principall responsabili pentru toate aceste cazuri de dopaj."

Dmitry Shlyakhtin, preşedintele Federaţiei de Atletism din Rusia a declarat după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv că organizaţia pe care o conduce a făcut tot posibilul pentru ca atleţii ruşi să participe la Jocurile Olimpice de la Rio.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO