Caută doar în titlu
Politică

Guvernul păstrează taxa pe veniturile suplimentare obţinute din dereglementarea preţurilor la gaze

De la 1 aprilie, preţul gazelor din producţia internă pentru consumatorii casnici va fi liberalizat, iar taxa de 60% pe veniturile suplimentare obţinute de companiile de gaze din dereglementare urma să fie desfiinţată, fiindcă din formula de calcul dispărea preţul reglementat.

Prin acest proiect, acesta este înlocuit cu "preţul mediu ponderat" al gazelor din producţia internă, tranzacţionate pe piaţa concurenţială pentru consumatorii casnici.

“Promovarea acestui act normativ este determinat şi de necesitatea menţinerii încasărilor bugetare din impozitul asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, pentru vânzările de gaze naturale către consumatorii casnici, ca urmare a eliminării preţului de achiziţie din producţia internă pentru clienţii casnici şi pentru producătorii de energie termică, pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei, stabilit prin HG"se arată în nota de fundamentare.

"Potrivit reglementărilor în vigoare privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, impozitul este de 60% din veniturile suplimentare determinate pe baza unei formule de calcul, care ia în considerare, pentru vânzările către consumatorii casnici, preţul gazelor naturale din producţia internă proprie destinate revânzării clienţilor casnici, stabilit prin prevederile HG privind preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru piaţa reglementată de gaze naturale”, se arată în aceeaşi notă.

Monitorul Partidelor Replica lui Cîţu pentru Orban
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.