Politică

Guvernul inca se gandeste pe cine sa puna secretari de stat

19.01.2005, 00:00 12

Guvernul amana numirea secretarilor de stat in ministere desi primul ministru Calin Popescu-Tariceanu anuntase, la inceputul anului, ca pana la jumatatea lui ianuarie colaboratorii ministrilor vor fi cunoscuti public.
Partidele din coalitie de guvernare au ajuns la un acord privind impartirea pozitiilor din esalonul doi al administratiei guvernamentale insa, fiecare formatiune politica urmeaza sa faca nominalizarile.
Alianta PNL-PD i-ar putea desemna, printre altii, drept secretari de stat pe fostul senator Aurel Pana la Ministerul Agriculturii, pe fostul ambasador al Romaniei la Vatican Teodor Baconski si pe conferentiarul universitar Valentin Naumescu, ambii la Ministerul Afacerilor Externe.
La Ministerul Finantelor, Paul Ichim ar putea fi mentinut in functia de secretar de stat avand in vedere ca nu Mediafax. Alte nume vehiculate pentru posturile de secretar de stat la Ministerul Finantelor sunt Claudiu Doltu si Catalin Doica (PUR).
 Potrivit negocierilor dintre partidele coalitiei guvernamentale, din cele peste 60 de functii de secretar de stat, 19 vor reveni PD, 25 - PNL si cate opt - noua UDMR si PUR.
O alta functie ramasa vacanta, dupa demisia lui Silvian Ionescu este prefectura Bucuresti, care in urma negocierilor revine PD. Organizatia PD Bucuresti o propune pentru aceasta pozitie pe Mioara Mantale, consilier in Primaria Generala a Capitalei.
Propunerea urmeaza sa fie inaintata primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu, astfel incat numirea acesteia in functie sa se faca in perioada imediat urmatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO