Politică

Grindeanu: Am demis toţi secretarii de stat şi secretarul general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale pentru că au întârziat programul PNDL 2

Grindeanu: Am demis toţi secretarii de stat şi...
18.06.2017, 15:38 1593

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat astăzi în cadrul luptei de gherilă declanşate cu partidul din care face parte că i-a demis pe toţi secretarii de stat şi pe secretarul general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale pentru întârzierea programului PNDL 2.

PNDL 2 este un program de finanţare a obictivelor de investiţii locale cu bani de la buget alocaţi pe mai multe exerciţii financiare. 

Grindeanu a afirmat că a avertizat-o pe ministrul Dezvoltării Regional Sevil Shhaideh de întârzierea la PNDL 2, însă aceasta nu a luat nicio măsură.

Ministrul Dezvoltării Regionale a anunţat vineri că a devenit operaţional programul PNDL 2.

”Nu accept ca acest program (PNDL 2) să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva şi tocmai pentru a înlătura orice umbră de îndoială (...) am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, pentru secretarul general şi secretarii generali adjuncţi. De astăzi, doamna Sevil Shaidehh nu mai poate semna nici dumneai, nici prin interpuşi niciun act care să aibă legătură cu PNDL”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că o invită pe Sevil Shhaideh luni la o discuţie pentru a-i comunica stadiul proiectelor aflate în derulare.

"Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri şi nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla curând, dar doar cu respectarea legii. (...) Ştiu că este un om care în final va respecta legea", a mai spus Grindeanu.

Potrivit unor surse politice, Sevil Shhaideh, ministru-demisionar, dar în funcţie în prezent, a început deja să aloce bani pentru administraţia publică locală, însă documentele trebuie contrasemnate de secretari de stat din Ministrul Dezvlotării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO