Politică

Graiulsalajului: Pericei face istorie - singura comună care dă naţiunii doi prim miniştri

Graiulsalajului: Pericei face istorie - singura comună...
11.11.2015, 10:33 42233

Coincidenta izbitoare - Dacian Ciolos a fost numit premier in aceeasi zi in care, exact acum 87 de ani, Iuliu Maniu devenea prim ministru, scrie Graiulsalajului.

Comuna Pericei este in Cartea recordurilor pentru renumele pe care si l-a facut prin cultivarea cepei si pentru monumentul dedicat cepei. Ieri, localitatea salajeana a batut un nou record, dupa numirea lui Dacian Ciolos in functia de prim ministru. Este pentru prima data in istoria Romaniei cand o comuna da doi prim ministri. Este cu atat mai interesant cazul - remarca doctorul in istorie Marin Pop - cu cat cei doi prim ministrii au preluat destinele natiunii in contexte identice, dar la 87 de ani diferenta. 

Virgil Ardelean, fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din cadrul MAI (1998-2007), s-a născut pe 1 august 1950, tot în comuna Pericei, judeţul Sălaj. În prezent este chestor român de poliţie.

Citiţi articolul integral pe www.graiulsalajului.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO