Politică

Ghid de supravieţuire. Cum să reacţionezi dacă eşti surprins de incidente violente la protest

Ghid de supravieţuire. Cum să reacţionezi dacă eşti...

Autor: Mediafax

11.08.2018, 22:08 806

Cele mai bune sfaturi pentru a scăpa nevătămat dacă eşti surprins în mijlocul unui protest care degenerează în violenţe cu jandarmii. Vezi cum se atenuează efectul gazelor lacrimogene.

Incidentele cu jandarmii de la Mitingul Diasporei de vineri au indignat pe toată lumea. Pe de altă parte, foarte mulţi caută soluţii pe internet pentru a fi cât mai puţin afectaţi de efectele gazelor lacrimogene sau ale tunurilor cu apă, în cazul în care acestea se vor repeta.

Alexandru Binescu face pe Facebook o listă foarte apreciată de sfaturi pentru cei care sunt surprinşi la un protest de intervenţia în forţă a jandarmilor. 

Gazele lacrimogene

Pentru a-ţi proteja căile respiratorii, trebuie să-ţi acoperi faţa cu un fular gros sau o eşarfă. Dar ATENŢIE! După ce se îmbibă cu gaze, fularul trebuie scos şi lăsat să se usuce. În timpul protestelor antiguvernamentale de la Belgrad, din anii '90, efectul lacrimogenelor era diminuat dacă eşarfa prin care respirai era înmuiată în apă cu oţet. Oricum, ideal e să ai mai multe eşarfe la tine.

Binescu a explicat că fiolele lacrimogene mici care se sparg în aer şi grenadele asurzitoare nu sunt atât de nocive, fiind lansate mai mult pentru intimidarea celor agresivi.

Adevăratul pericol este lansarea cartuşelor lacrimogene de 14 centimetri, care au un fum iritant gros. De asemenea, spray-urile cu jet de ardei iute (nu cu piper, cum greşit le traduce lumea) sunt o problemă dacă sunt pulverizate în ochi sau spre căile respiratorii.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO