Politică

Gheorge funar, bun de plata

05.10.2004, 00:00 18

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, este obligat sa plateasca despagubiri, in nume personal, in valoare de 13 miliarde de lei, ca urmare a pierderii unor procese, a declarat ieri actualul primar, Emil Boc.
Boc a precizat ca este vorba despre 20 de procese pierdute de fostul edil-sef al municipiului Cluj-Napoca pentru neconvocarea Consiliului Local timp de 13 luni.
"De asemenea, Primaria Cluj-Napoca are de platit despagubiri in valoare de aproape 14 miliarde de lei in urma a 12 procese intentate de Regia Autonoma a Domeniului Public", a precizat Boc, care a prezentat "Raportul de 100 de zile" de la preluarea Primariei.
"Accept sfaturi de la orice persoana onesta, care isi plateste datoriile catre buget. Nu accept insa lectii de administratie de la o persoana care are de dat miliarde la buget si care a produs un prejudiciu de 54 de miliarde de lei", a spus Emil Boc.
Boc a aratat ca, la instalarea sa in functie, in luna iulie 2004, Primaria Cluj-Napoca era angajata in 6.985 de procese, din care foarte multe au avut ca efect pagubirea bugetului local.
Emil Boc a explicat ca si Curtea de Conturi Cluj a descoperit alte prejudicii de peste doua miliarde de lei provocate RADP, solicitind actualei conduceri a Primariei recuperarea lor.
"Prejudiciul va trebui recuperat de la fostul primar prin executor judecatoresc. Vom recurge la executarea silita", a precizat Emil Boc.
In replica, Gheorghe Funar a declarat ca este vorba despre "o lucratura cu iz politic si electoral" si ca nu va plati nici un leu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO