Politică

Galaţi: Aproape 500 de cetăţeni au depus cerere pentru a vota cu urna mobilă

Galaţi: Aproape 500 de cetăţeni au depus cerere pentru...

Autor: Petru Mazilu

06.12.2020, 12:45 43

Aproape 500 de cetăţeni au depus cerere pentru a vota cu urna mobilă la Biroul Electoral Judeţean Galaţi. Este vorba despre oameni izolaţi la domiciliu din cauza Covid 19, dar şi despre deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi.

Potrivit datelor oficiale, 143 de persoane aflate în izolare, testate pozitiv Covid sau care se află în carantină după ce au intrat în contact cu alte persoane infectate cu SARS CoV-2, au solicitat să voteze cu urna mobilă. Cererile au fost transmise Biroului Electoral prin intermediul Prefecturii Galaţi.

Pe parcursul zilei, echipele cu urna mobilă de la secţiile de votare la care persoanele izolate sunt arondate vor merge la domiciliile acestora.

Alte persoane care votează cu urna mobilă sunt pacienţii de la Spitalul Judeţean Galaţi. 92 de pacienţi din totalul celor 350 internaţi au depus cerere. De asemenea, din totalul de 270 de deţinuţi cu drept de vot de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, 247 şi-au exprimat intenţia de a vota, prin intermediul urnei speciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO