Politică

Gabriela Firea: În Bucureşti, sunt suficiente paturi de spital şi există personal care să trateze COVID-19

Gabriela Firea: În Bucureşti, sunt suficiente paturi de...

Autor: Otilia Serescu

18.07.2020, 11:40 111

În Bucureşti, sunt suficiente paturi de spital şi există personal care să trateze pacienţii cu COVID-19, susţine primarul general, Gabriela Firea, care răspunde vocilor care spun că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele din Capitală.

„20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziţionate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, le punem la dispoziţie, pe perioada pandemiei, Ministerului Sănătăţii, care zilnic transmite că nu mai sunt paturi de ATI în spitalele din Bucureşti şi nici ventilatoare mecanice. Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătăţii se referă doar la numărul de paturi normale şi de ATI alocate în martie pentru tratarea infecţiei COVID-19 în spitalele de linia 1, 2 şi suport, adică şase la număr (Victior Babeş, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) şi nu la toate paturile normale şi de ATI din spitalele bucureştene, în număr de 45”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Conform sursei citate, „este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort”.

„Şi azi, sunt spitale de linia 1 şi 2 care deţîn 600-700 de paturi normale şi 50-60 de paturi de ATI care au alocat pt tratarea COVID-19 doar 200-300 de paturi normale şi câte 20 de paturi de ATI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secţii cu resursele existente? Şi de ce nu se preocupă imediat (însemnând acum) Ministerul Sănătăţii să transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucureşti, pentru a putea răspunde prompt nevoilor pacienţilor? Sau le convine să anunţe la televizor că au trimis un pacient la Ploieşti, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în Bucureşti?! Mai mare ruşinea! Sunt şi suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există şi personal medical foarte bine pregătit!”, conform primarului Capitalei.

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, în spitalele din Bucureşti, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO