Politică

Fotografia zilei: Preşedintele Klaus Iohannis merge la Ploieşti cu trenul

Fotografia zilei: Preşedintele Klaus Iohannis merge la...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

22.11.2017, 16:51 852

Preşedintele Klaus Iohannis a postat miercuri, pe pagina sa de Facebook, o fotografiecare-l înfăţişează într-un vagon de tren, spre Ploieşti, unde va participa la dezbaterea despre „Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire”.

„În drum spre Ploieşti, pentru a discuta despre viitorul smart al oraşelor din România”, a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

”E nevoie de mult mai multă implicare din partea celor responsabili. Mi-ar fi, practic, imposibil, să merg cu trenul de la Bucureşti la Sibiu, fiindcă o astfel de călătorie, în afară de faptul că trebuie să schimb trenul ar dura foarte mult, lumea zice că ar fi în ziua de astăzi o călătorie de şapte ore, ceea ce nu este rezonabil deloc”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în gara din Ploieşti.

Întrebat dacă ştie cât a costat biletul, Iohannis a răspuns că a plătit ”în jur de 26 de lei, la clasa întâi”.

”În jur de 26 de lei, la clasa întâi, să nu credeţi că merg fără bilet”, a spus preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri după-amiază, la o dezbatere intitulată „Oraşele României, la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploişti”, care se va desfăşura la Ploieşti.

„Dezbaterea are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri. Este un prilej important, în care se poate trage linie, se poate face o analiză în legătură cu locul în care se află România în acest moment, în ce stadiu de dezvoltare sunt comunităţile României, dar este şi un prilej important pentru aleşi, să îşi informeze cetăţenii în legătură cu perspectivele pe care le au în vedere privind dezvoltarea zonelor rurale şi urbane în Româna în perioada următoare. Aceste lucruri, de altfel, vor fi şi subiect în dialogul pe care preşedintele îl va avea cu primarul din Ploieşti, cu reprezentanţii autorităţilor locale, cu reprezentanţi ai mediului academic, mediul de afaceri şi ploieştenii implicaţi în diverse proiecte comunitare, care vor participa la dezbatere”, a precizat, pe 14 noiembrie, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO