Politică

Fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu: E atroce să dai amendă pentru că cere Dragnea; ASF a dat NN o sancţiune disproporţionată

Fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu: E atroce să...

Autor: Cătălina Mănoiu

13.04.2017, 18:14 271

"E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea seara aşa ceva, ce-i drept, în prime time la televiziune! De ce ai da o asemenea sancţiune disproporţionată, 1% din capitalul social al firmei, pentru o temere legitimă exprimată transparent faţă de clienţii fondului de pensii?! E atât de josnic servilismul şefului ASF faţă de PSD pentru a păstra funcţia!!", a declarat fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu, pe Facebook.

ASF a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a cerut, miercuri, ca ASF, Guvernul şi ministerul de Finanţe să acţioneze "foarte dur" în cazul NN, pentru a da exemplu şi pentru celelalte multinaţionale "care fac zeci de miliarde în România, care îşi bat joc de români, de statul român".

"Ceea ce a făcut această companie de asigurări (NN, n.r.) este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF, Guvernul şi Ministerul de Finanţe trebuie să acţioneze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român", a spus Dragnea la Antena 3.

El a acuzat NN că şi-a incitat clienţii la proteste, fără a verifica în prealabil şi fără a fi existat vreo informaţie oficială privind o eventuală decizie de naţionalizare a sistemului de pensii private.

Dragnea a mai spus, totodată, că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii de la Ambasada Olandei, de la Guvernul Olandei şi de la conducerea ING din Olanda pentru ceea ce a făcut fondul de pensii NN în România legat de pensiile private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO