Politică

Fostul premier şi preşedinte al PSD: Voi iniţia un grup de parlamentari PSD care să voteze împotriva unei moţiuni anti-Grindeanu

Fostul premier şi preşedinte al PSD: Voi iniţia un...

Autor: Liviu Dadacus

14.06.2017, 13:14 186

„Conducerea unui partid care aşteaptă de la parlamentarii săi să voteze liniştiţi o moţiune de cenzură contra propriului Guvern este o conducere care greşeşte! Dacă se ajunge prin absurd la aşa ceva (Doamne Fereşte!) eu voi iniţia un Grup de parlamentari PSD care să se opună prin vot unei asemenea greşeli”, a scris Ponta pe Facebook, într-o scrisoare deschisă adresată CExN al PSD.

Astfel, fostul premier PSD, Victor Ponta, a postat, miercuri, pe Facebook, o scrisoare deschisă adresată CExN al PSD în care le cere membrilor acestui for să încerce să îl facă pe actualul preşedinte, Liviu Dragnea, să se răzgândească în ceea ce priveşte „execuţia” propriului Guvern.

„Vă rog azi să îl convingeţi pe Liviu Dragnea să pună pe primul loc interesele PSD şi ale României ( chiar dacă asta înseamnă să renunţe la orgoliul şi nemulţumirile strict personale)! Şi mai ales vă rog să nu îl lăsaţi pe Liviu Dragnea să greşească din nou! Conducerea unui partid care îşi execută public primul-ministru şi Guvernul la mai puţin de 6 luni de la alegeri , fără absolut niciun motiv obiectiv care să fie explicat votanţilor săi şi opiniei publice, este o conducere care greşeşte!”, a scris Ponta în scrisoarea deschisă.

Potrivit lui Ponta, conducerea PSD greşeşte întrucât, prin această acţiune, pune la dispoziţia preşedintelui Iohannis mandatul de prim-ministru pe care îl deţine, fără niciun motiv obiectiv şi nicio criză sau presiune politică.

El a mai arătat că tot o greşeală a conducerii PSD o reprezintă şi sancţionarea propriilor miniştri - numiţi cu „mari laude şi complimente” tot de către aceeaşi conducere în urmă cu câteva luni - pe baza unei aşa-zise "analize" făcute în „mod secret de persoane care în mod evident nu se pricep chiar la toate domeniile şi nu îşi asumă public concluziile”, fără a explica public care sunt greşelile şi fără a da ocazia respectivilor miniştrii măcar de a fi ascultaţi.

„Nu puteţi ignoră faptul că echipa guvernamentală nu a fost făcută de Sorin Grindeanu ci de către Liviu Dragnea- dacă sunt miniştrii slabi e de vină cine i-a propus! Nu puteţi ignora că preşedintele PSD, <<singurul care ştie Programul din scoarţă în scoarţă>> şi-a asumat monitorizarea acestuia şi numirea tuturor secretarilor de stat, sefii de agenţii şi directori regionali! Nu puteţi ignoră că până acum o săptămâna toate <<trompetele>> Conducerii proclamau faptul că Programul este îndeplinit <<la virgulă>> ca acum să aflăm de la aceleaşi <<trompete>> că totul e un dezastru!”, a mai scris Ponta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO