Politică

Fostul ministru Răzvan Cuc, către noul guvern PNL: Nu vreau să cred că aţi “omorât “ Autostrada Marii Unirii şi veţi lasă să se irosească şi Autostrada Sibiu - Piteşti. În notificarea UE se precizează clar că finanţarea este suspendată

Fostul ministru Răzvan Cuc, către noul guvern PNL: Nu...

Autor: Departamentul Politic

12.01.2020, 18:01 2777

UPDATE: Fostul ministru Răzvan Cuc a continuat declaraţiile pe Facebook, după reacţia oficialilor UE legată de autostrada Sibiu-Piteşti. 

Vedeţi mai jos postarea fostului ministru de pe Facebook: 

Răzvan Cuc a anunţat, sâmbătă, că oficialii Comisiei Europene au trimis o notificare pentru suspendarea finanţării din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Fostul ministru al Transporturilor a precizat că premierul Ludovic Orban a vizitat Bruxelles doar pentru poze.

„Vizită Premierului Orban la Bruxelles facută doar pentru poze. Autostrada Sibiu-Piteşti suspendată de către Comisia Europeană. Un lucru foarte periculos s-a întâmplat pentru unul dintre proiectele vitale de infrastructură din România şi anume: Comisia Europeană a trimis o notificare de suspendare a finanţării din fonduri europene pentru Sibiu-Piteşti din cauza unor probleme pe mediu (pentru cei care nu-şi mai amintesc: obiectivul avea acord de mediu obţinut în decembrie 2018)”, a scris Răzvan Cuc, sâmbătă pe Facebook.

Deputatul PSD a mai spus că nimeni din Guvern nu a transmis nimic despre acest subiect şi a acuzat că premierul Ludovic Orban a fost în prima sa vizită la Bruxelles doar ca să facă poze, în loc să ia măsuri pentru ca finanţarea proiectului să nu fie blocată.

„Nimeni din Guvern nu ne zice nimic. Toată lumea tace! Poate aşa e mai bine! Poate aşa trebuie! Nu dragi români, nu trebuie aşa!În loc să se plimbe pentru poze şi văicăreala lor clasică premierul Orban ar fi trebuit să «dea cu pumnul în masa» pentru că acest proiect să îşi continue implementarea prin finanţare din fonduri europene! Din păcate, ce nu înţelege sau poate chiar nu ştie premierul este că această notificare de suspendare crează un precedent foarte periculos pentru tot ce înseamnă proiecte de infrastructură din România finanţate din fonduri europene!”, a completat Cuc.

El a precizat că România are un guvern „iresponsabil şi habarnist” şi nimeni nu îl ia în serios pe actualul şef al Executivului.

„Un lucru este cert: România are un guvern ireresponsabil şi habarnist, iar pe premier este foarte clar că nu îl ia nimeni în serios! Nu îi explic eu domnului Orban pentru că a văzut şi singur că toate proiectele pe care le-am semnat şi lansat doar pe infrastructura rutieră insumează multe miliarde de euro. Sunt convins că lucrul aceata a deranjat. Şi a mai deranjat şi faptul că România a indrăznit să lanseze, într-un mod accelerat, proiecte care asigurau o absorbţie foarte mare... restul este uşor de dedus. Dragă PNL, nu-ţi transforma Guvernul din unul incompetent, în unul care îşi trădează ţara şi pe români”,a conchis Răzvan Cuc.

Premierul a efectuat, de marţi până joi, prima vizita externă la Bruxelles în calitate de premier. Ludovic Orban a avut întrevederi cu Ursula von der Leyen, David Sassoli, Michel Barnier, Charles Michel şi Jens Stoltenberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO